Een lekkere cake voor in de ochtend. Door de havermout is deze cake wat machtiger dus 1/5e deel is perfect voor een gezond ontbijt! Geen suikers, alleen lekkere zoete peren! Ideaal voor na het sporten, lekker bootcampen in het park en daarna een heerlijke warme perencake.
Ingrediënten - 6 kleine peren, geschild en in blokjes
- Vanille stokjes of vanille extract
- 140 gram Havermout
- 60 gram Speltmeel
- 4 Eieren
- 1 Theelepels bakpoeder
- Handje amandelen, gehakt
Schil de peer en snijd deze in blokjes. Doe de peer met de vanille en een scheutje water in de pan, breng aan de kook en laat het zo'n 20 minuten pruttelen.
Stamp de peer nog even fijn en laat afkoelen.
Verwarm de oven op 190 graden.
Klop de eieren los en voeg daarna de havermout, speltbloem, bakpoeder en het grootste deel van de noten toe.
Doe het in een bakvorm en versier de cake met de rest van de amandelen.
Zet de peren ontbijtcake in de oven voor 30-35 minuten.
Ook lekker met rozijntjes en kaneel!
Tot snel in het park!
Comments