top of page

FIT & Banana Kwarkbrood

Het recept voor smeuïg bananenbrood!

Ik koop altijd vol enthousiasme nog groene bananen. Als ze net perfect geel zijn dan vind ik ze het lekkerst, maar vaak vergeet ik het of beginnen de bananen al te stippelen. En wat doe je met rijpe bananen? Juist, een lekker bananenbrood maken!


Ingrediënten:

- 150 gram Boekweitmeel

- 100 gram Havermout

- 3 Eieren

- 2 Rijpe bananen

- 150 gram Magere Kwark

- 2 eetlepels Honing

- 1 theelepel Kaneel

- 2 theelepels Bakpoeder

- 1 theelepel Vanille extract

- evt Amandelen


Verwarm de oven op 180 graden.

Doe de boekweitmeel, havermout, kaneel en bakpoeder in een bak. Meng alles goed door elkaar. Prak de bananen in een kom, voeg dan de kwark, eieren, honing en vanille extract toe. Meng dit alles door elkaar, voeg dan alle droge ingrediënten toe. Roer tot je een mooi stevig mengsel hebt. Doe alles in een bakvorm, versier het brood eventueel met amandelen en dan is het klaar om in de oven te gaan! Zet het bananenbrood in de oven voor 35 minuten. De kwark maakt het brood wat romiger en de havermout zorgt voor stevigheid en een goed gevulde maag!


Tip: Verdeel het brood in 4 of 5 stukken, 1 stuk is een ontbijtje. De rest kan je invriezen. Of bak het in cupcake vormpjes, dan heb je direct je ontbijtporties.Bewaar je een stukje voor morgen? Doe de plak bananenbrood nog zo'n 45sec in de magnetron voor een warm 'net uit de oven' gevoel!


Comments


bottom of page