FIT & Food - Appelcake zonder Suiker

Ik ben dol op gezonde baksels! Helemaal met dit druilerige weer is er niets lekkerder dan een huis ruikend naar cake en daarna met een dekentje en thee genieten van je vers uit de oven cake. En dan ook nog eens een suiker loze cake, wat betekent zonder schuldgevoel genieten van je heerlijke baksel!


Ingrediënten:


2 Appels

150 gr Speltmeel

2 theelepels Bakpoeder

3 eetlepels Honing

2 Eieren

100 ml Zonnebloemolie

100 gr Krenten of Rozijnen

2 theelepels Kaneel


Snijd de appel in blokjes, meng met de krenten. Mix de speltmeel, bakpoeder en kaneelpoeder door elkaar. Voeg de eieren toe, daarna de honing en de zonnebloemolie. Voeg dan de appels en krenten toe.


Mix alles goed door elkaar en doe dit in een ingevet cakeblik.

Eventueel versieren met amandelen. Dan mag het in de oven voor 35 minuten op 200 graden. Heb jij de Appelcake zonder suiker gemaakt? Ik hoor graag hoe jij hem vond! Je mag natuurlijk jouw favoriete gezonde baksel ook delen met ons! Volgende week heb ik een romige bananencake recept voor jullie!